FIRINDA MAKARNA / BAKED SPAGHETTI(see below for ENGLISH)
6 kişilik
1 porsiyon fırın makarna 505 kalori
FIRINDA MAKARNA / BAKED SPAGHETTI |
- 1 paket
uzun makarna
- 1yemek
kaşığı sıvıyağ
- 1 su
bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 100 gram
beyaz peynir
- Maydanoz
- Tuz
- 4 yemek
kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek
kaşığı un
- 3 su
bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- Derin bir
tencereye bol su koyun. Bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin. Kaynayan suya
bir miktar tuz ilave edin. Uzun makarnaları kırmadan haşlayın.
- Haşladığınız
makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin.
- Beşamel
sos için sıvıyağ ile unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar
orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da
çırparak karıştırın. Bir yumurtanın sarısını ilave ederek hızlıca karıştırın.
- Sos koyu
bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir borcama makarnanın yarısını dökün;
üzerine beyaz peynir, kasar peyniri ve maydanozu yayın. Kalan makarnaları
üzerine döşeyin. Beşamel sosu döküp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede
üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Aysun E.
---------- (ENGLISH) ----------Aysun E.
BAKED SPAGHETTI
Ingredients
• 1 package spaghetti
• 1 tablespoon vegetable oil
• 1 cup shredded cheddar cheese• 100 g feta cheese
• Parsley
• Salt
Bechamel sauce:
• 4 tablespoons olive oil• 4 tablespoons flour
• 3 cups milk
• 1 egg yolk
• Salt
Instructions:
Put plenty of water in a deep pot. Add a teaspoon of
vegetable oil. Add small amount of salt to the boiling water. Add spaghetti
without breaking. Filter the spaghetti.
Lets prepare the bechamel sauce:
Pour the vegetable oil and flour to the cooking pot. Sauté over medium heat until the color of the
flour changes. When you add the milk little by little, stir in the flapping.
While adding an egg yolk mix quickly as well. When the sauce gets creamy turn off the fire.
Now pour half of the pasta in a wide pyrex; lay white
cheese, cheddar cheese and parsley on it. Lay the remaining pasta on the top.
Pour the béchamel sauce cook until golden brown at 180 degrees in a preheated
oven.
Your spaghetti is ready. Serve in slices.
Bone appetite.
Aysun E.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.