21 Nisan 2013 Pazar

FIRIN YEMEKLERİ / MAKARNALAR- FIRINDA MAKARNA / BAKED SPAGHETTI

FIRINDA MAKARNA / BAKED SPAGHETTI(see below for ENGLISH)


6 kişilik
1 porsiyon fırın makarna 505 kalori
 
Malzemeler


FIRINDA MAKARNA / BAKED SPAGHETTI

  • 1 paket uzun makarna
  • 1yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Tuz
Beşamel sos için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
Yapılışı:

  1. Derin bir tencereye bol su koyun. Bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyin. Kaynayan suya bir miktar tuz ilave edin. Uzun makarnaları kırmadan haşlayın.
  2. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin.
  3. Beşamel sos için sıvıyağ ile unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın. Bir yumurtanın sarısını ilave ederek hızlıca karıştırın.
  4. Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir borcama makarnanın yarısını dökün; üzerine beyaz peynir, kasar peyniri ve maydanozu yayın. Kalan makarnaları üzerine döşeyin. Beşamel sosu döküp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
     Fırında makarnamız servise hazırdır. Dilimler halinde servis edin.

Afiyet olsun.

Aysun E.
                            ---------- (ENGLISH) ----------
   BAKED SPAGHETTI

   Ingredients
• 1 package spaghetti
• 1 tablespoon vegetable oil
• 1 cup shredded cheddar cheese
• 100 g feta cheese
• Parsley
• Salt

Bechamel sauce:
• 4 tablespoons olive oil
• 4 tablespoons flour
• 3 cups milk
• 1 egg yolk
• Salt

     Instructions:
     Put plenty of water in a deep pot. Add a teaspoon of vegetable oil. Add small amount of salt to the boiling water. Add spaghetti without breaking. Filter the spaghetti.

     Lets prepare the bechamel sauce:
     Pour the vegetable oil and flour to the cooking pot.  Sauté over medium heat until the color of the flour changes. When you add the milk little by little, stir in the flapping. While adding an egg yolk mix quickly as well. When the sauce gets creamy turn off the fire.

     Now pour half of the pasta in a wide pyrex; lay white cheese, cheddar cheese and parsley on it. Lay the remaining pasta on the top. Pour the béchamel sauce cook until golden brown at 180 degrees in a preheated oven.

     Your spaghetti is ready. Serve in slices.
     Bone appetite.

Aysun E.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.