27 Mayıs 2013 Pazartesi

MEZELER - PATATES TOPLARI / POTATO BALLS


PATATES TOPLARI / POTATO BALLS (see below for ENGLISH)


PATATES TOPLARI / POTATO BALLS

Malzemeler
5 büyük boy patates
1 baş büyük soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz
Kimyon
Nane
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı


Yapılışı
Geniş bir tencerede patatesleri haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun. Bir kabın içinde iyice ezin. Geniş bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Patatesleri kavurun.
 
Ayrı bir tavada ince doğranmış soğanları kavurun. Domates salçasını ve baharatları ilave edin. Karışımı patateslere ekleyin. İyice karıştırın. Son olarak ince doğranmış  maydanozları karışıma ilave edin. Soğuyan karışımdan patates topları yapın.
Afiyet olsun

Aysun E.

**********ENGLISH**********
POTATO BALLS
 
Ingredients
5 large potatoes
1 large onion
2 tbsp tomato paste
Parsley
Cumin
Mint
Black Pepper
Salt
Olive Oil
Cooking Instructions 
   Boil the potatoes in a large pot. Then peel the shells of potatoes. Smash them thoroughly in a bowl. Sauté the potatoes in a skillet with a tablespoon of olive oil. Saute the finely chopped onions in a seperate pan. Add tomato paste and spices. Add it to the potato. Stir thoroughly. Finally add finely chopped parsley and stir the mixture. After cooling the mixture, you can shape your potato balls from the mixture.
Bon appétit.
 
Aysun E.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.