Malzemeler
1 adet orta boy karnıbahar
2 adet havuç2 adet orta boy patates
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Kaşar rendesi
Tuz, karabiber, köri
Zeytinyağı
Yapılışı
Demetlerine ayrılmış karnıbahar ile küp doğranmış patates ve
havuçları bir tencerede az su ile haşlayın. Suyunu süzüp borcama dökün. Üzerine
köri serpin. Şimdi beşamel sosunu hazırlayalım.
Beşamel sosu
3 yemek kaşığı unu zeytinyağında kavurun. Sütü ilave ederken
hızlı şekilde karıştırın. Bir yumurta sarısını ilave edip karıştırmaya devam
edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin.
Sosumuz hazır, şimdi yemeğimizi tamamlayalım.
Hazırladığımız beşamel sosumuzu karışımın üzerine dökün. Kaşar
rendeleyin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Beşamel soslu karnıbaharımız
servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.