20 Nisan 2013 Cumartesi

FIRIN YEMEKLERİ-FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR


FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNIBAHAR

     Malzemeler

1 adet orta boy karnıbahar
2 adet havuç
2 adet orta boy patates
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Kaşar rendesi
Tuz, karabiber, köri
Zeytinyağı

     Yapılışı
     Demetlerine ayrılmış karnıbahar ile küp doğranmış patates ve havuçları bir tencerede az su ile haşlayın. Suyunu süzüp borcama dökün. Üzerine köri serpin. Şimdi beşamel sosunu hazırlayalım.
     Beşamel sosu
     3 yemek kaşığı unu zeytinyağında kavurun. Sütü ilave ederken hızlı şekilde karıştırın. Bir yumurta sarısını ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin. Sosumuz hazır, şimdi yemeğimizi tamamlayalım.
     Hazırladığımız beşamel sosumuzu karışımın üzerine dökün. Kaşar rendeleyin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Beşamel soslu karnıbaharımız servise hazırdır.
      Afiyet olsun.

      Aysun E.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.