14 Nisan 2013 Pazar

BALIK YEMEKLERİ-SEBZELİ BALIK BUĞULAMA

SEBZELİ BALIK BUĞULAMA

SEBZELİ BALIK BUĞULAMA

    Malzemeler
Somon, Tilapi veya Dilbalığı
50 gr Brokoli
Yarım Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Havuç
Kaşar Peyniri





    Tarif

SEBZELİ BALIK BUĞULAMA
    Tavada sıvıyağı kızdırıp balığınızı tavaya dizin. Soğan, sarmısak, brokoli ve havucunuzu küçük küçük keserek balıkların üstüne dağıtın. Tuz, soya sosu, sirke ve biraz limon suyu ekleyin. Üzerine kekik ve nane ekin. Hafif ateşte tavanın kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Arzu ettiğiniz kıvama geldiğinde üzerine bir miktar maydanoz ve yeşil soğan da ekleyebilirsiniz. Son olarak üzerine kaşar rendeleyip eriyene kadar pişirmeye devam edin.





    

     Sebzeli balığınız servise hazırdır.

     Afiyet olsun.

   
Aysun E.
aysunerdemir@yahoo.com








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.