1 kilo yağsız kuşbaşı et
1 adet büyük boy soğan
2 adet havuç
4 adet büyük boy patates
100 gram kaşar peyniri
Tuz, Karabiber, Kimyon, Kekik
Maydanoz, Soya sosu
Zeytinyağı
Salça
Süt
Patatesleri yıkayın. Geniş bir tencerede haşlayın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun.
Patatesleri püre yapın. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı süt, tuz ve karabiber ilave ederek bir kaç dakika kavurun.
Kusbaşı eti yıkayın. Tencereye koyun. Kapağını kapatın.Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Etler yeterince yumuşayınca bir yemek kaşığı zeytinyağında küçük doğranmış soğanlar ve havuçları da ilave ederek kavurun. Bir yemek kasığı salça ve baharatları ilave ederek 20-25 dakika pişirin.
Yemeği bir borcama dökün. Üzerine patates püresini yayın. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkmadan önce rendelenmiş kaşar peyniri ilave edin. Yemeğimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Aysun E.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.