YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI /CARROT SALAD WITH YOGHURT (see below for ENGLISH)
Bilinen yemek tariflerine küçük eklemeler yaparak değişik lezzetler ortaya çıkarmayı seviyorum. Havuç salatam da bunlardan biri. Soğan, kekik ve köri ile aromalandırdığım bu tarifimi beğeneceksiniz.
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI / CARROT SALAD WITH YOGHURT |
Malzemeler:
5-6 adet orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan1-2 diş sarmısak (isteğe bağlı)
1 kase yoğurt
1 çay bardağı ceviz içi
Kekik
Köri
Zeytinyağı
Tuz
Dereotu veya maydanoz
Yapılışı:
Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya sıvıyağ koyun. Kıyılmış soğanları ve rendelenmiş havuçları kısık ateşte kavurun. Pişmeye yakın bir tatlı kaşığı kekik ilave edin. Dövülmüş ceviz içlerini ayrı bir tavada kısık ateşte az yağda kavurun.Pişmiş karışıma ilave edin.
Sarmısağı havanda dövüp bir kaseye koyun. Üzerine yoğurt, tuz ve bir çay kaşığı köri ilave edin. İyice karıştırın.Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavaya sıvıyağ koyun. Kıyılmış soğanları ve rendelenmiş havuçları kısık ateşte kavurun. Pişmeye yakın bir tatlı kaşığı kekik ilave edin. Dövülmüş ceviz içlerini ayrı bir tavada kısık ateşte az yağda kavurun.Pişmiş karışıma ilave edin.
Soğumaya bırakılan havuçların üzerine yoğurtlu karışımı ilave edin. Üzerini maydanoz, dereotu veya cevizlerle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
----------ENGLISH----------
CARROT SALAD WITH YOGURT
Ingredients:
5-6 medium carrots
1 medium onion
1-2 cloves of garlic (optional)
1 cup yogurt (plain)
1/3 cup walnuts
Thyme
Curry
Olive Oil
Salt
Dill or parsley
Instructions:
Peel and grate the carrot shells. Put the vegetable oil
in a skillet. Sauté chopped onions and grated carrot on low heat. When it gets to change color it
means soon will be ready, then add a teaspoon of thyme/oregano and stir a
little more. Sauté crushed walnuts in a separate frying pan on low heat with
little oil. Add walnuts to the cooked mix of carrot.
Smash garlic and add into a bowl. Add yoghurt, little
salt and a teaspoon of curry. Mix thoroughly.
Add mix of
yoghurt over the carrot mix which is cooling aside. Serve decorated with
parsley, dill or walnuts.
Bon appétit.
Aysun E.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.