19 Haziran 2013 Çarşamba

MAKARNALAR-TAVUK SOSLU MAKARNA

MAKARNALAR-TAVUK SOSLU MAKARNA

TAVUK SOSLU MAKARNA
                           Malzemeler
                       1 adet Tavuk Göğsü                      
                       1 adet Soğan
                       3 adet Çarliston Biber
                       3 adet Domates
                       1 Paket Makarna
                       Zeytinyağı
                       Tuz, Karabiber


Hazırlanılışı
   Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı koyup, tavuk etleri suyunu çekene kadar  soteleyin.
   Soğan ve çarliston biberleri doğrayın, tavaya ekleyip tavuk etiyle birlikte kavurun.

   Kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ilave edip orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

   Bir tencereye su koyup kaynatın. Bir miktar zeytinyağı ve tuz ilave edin. Makarnaları ekleyin, makarnanız piştikten sonra süzün.

   Makarnayı geniş bir borcama dökün. Üzerine hazırlamış olduğunuz tavuklu sosu ilave edin.

   Arzunuza göre dereotu veya maydanoz ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

   Afiyet olsun.

   Aysun E.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.