19 Haziran 2013 Çarşamba

TATLILAR-CEVİZLİ KURABİYE

TATLILAR-CEVİZLİ KURABİYE


CEVİZLİ KURABİYE


TATLILAR-CEVİZLİ KURABİYE
CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler
1 adet Yumurta
1 su bardağı Yoğurt
Yarım paket Margarin
2 çay bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı Pudra Şekeri
1 paket Kabartma Tozu
Un
100 gr Ceviziçi
Tarçın

Hazırlanışı
   Genişçe bir kaba bir yumurta sarısı, yoğurt, margarin, sıvıyağ ve pudra şekeri konulup karıştırılır. Kabartma tozu ve alabildiği ölçüde un ilave edilerek yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır. Hamur topları önce yumurta akına sonra dövülmüş ceviz içi ve tarçın karışımına batırılarak önceden yağlamış olduğunuz tepsiye sıralanır. 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Aysun E.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.