4 kişilik
2 adet kabak dolma 320 kalori
Malzemeler
ETLİ KABAK DOLMA |
- 5 adet kabak
- 300g kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- Maydanoz veya dereotu
- 2 tatlı kaşığı salça
- Tuz, kimyon, karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 adet domates
Kıyma, pirinç, 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı salça, ince kıyılmış soğan, kimyon, karabiber ve tuzu yoğurma kabında
karıştırıp yoğurun. Kabakları yıkayın, kabuklarını kabak oyacağının tırtıklı yeri
ile soyun. İçlerini oyun. İçini biraz tuzlayın. Hazırladığınız harcı içine doldurun.
Tencereye 1 yemek kaşığı zeytin yağı koyun, 1 tatlı kaşığı salça ve 2 adet domates rendesini bir iki dakika
soteledikten sonra tencereye kabakları sıralayın. Kabakların hizasına kadar su
koyun, tuzunu ilave edin.
Pirinçler pişip kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Aysun E.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.