20 Nisan 2013 Cumartesi

DOLMALAR-ETLİ KABAK DOLMA

ETLİ KABAK DOLMA

 4 kişilik
 2 adet kabak dolma 320 kalori

Malzemeler
 

ETLİ KABAK DOLMA
  • 5 adet kabak
  • 300g  kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Maydanoz veya dereotu
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 adet domates
Yapılışı

     Kıyma, pirinç, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı salça, ince kıyılmış soğan, kimyon, karabiber ve tuzu yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Kabakları yıkayın, kabuklarını kabak oyacağının tırtıklı yeri ile soyun. İçlerini oyun. İçini biraz tuzlayın. Hazırladığınız harcı içine doldurun.
  
     Tencereye 1 yemek kaşığı zeytin yağı koyun, 1 tatlı kaşığı salça ve 2 adet domates rendesini bir iki dakika soteledikten sonra tencereye kabakları sıralayın. Kabakların hizasına kadar su koyun, tuzunu ilave edin. Pirinçler pişip kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ile servis yapın.
 
     Afiyet olsun.


     Aysun E.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.