24 Mayıs 2013 Cuma

BÖREKLER - ISPANAKLI BÖREK / SPINACH PIE



ISPANAKLI BÖREK / SPINACH PIE (see below for ENGLISH)

 ISPANAKLI BÖREK / SPINACH PIE

  Malzemeler

1 kg yufka
1 kg ıspanak
1 baş soğan
100 gr lor peyniri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Bir su bardağı süt
Tuz
Karabiber

  


Yapılışı

    Ispanakları iyice yıkayın. Geniş bir tavada sıvıyağ ile birlikte soğanları kavurun. Ispanakları ilave edin. Ispanaklar suyunu çekene kadar kavurun. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı dinlenmeye bırakın.

 ISPANAKLI BÖREK / SPINACH PIE
    Bu arada böreğin sosunu hazırlayın. Geniş bir kaseye iki yumurtayı kırın yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin. Yumurtaları iyice çırpın. 3 yemek kaşığı yoğurt ve bir bardak süt ilave edin. Hazırladığınız karışım ayran kıvamında olsun. 
    Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı tepsiye genişce yayın. Hazırladığınız sosu yufkanın her yerine sürün. İlk üç yufka için aynı işlemi tekrarlayın.Üçüncü yufkaya hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın. Kalan yufkaların aralarına sosu sürün. Tüm yufkalar tepsiye döşendikten sonra kalan sosu üzerine dökün. Bir yumurtanın sarısını kırarak üzerine sürün.180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

   Afiyet olsun. 

Aysun E. 


--------------ENGLISH----------------- 

   SPINACH PIE

   Ingredients

1 kg dough
1 kg of spinach
1 ea onion
100 g feta cheese
Half a cup of tea oil
3 eggs
3 tablespoons yogurt (plain)
1 cup milk
Salt
Black Pepper

   Cooking Instructions

   Wash spinach first. Sauté the onions in a wide fry-pan with vegetable oil. Add spinach. Cook until spinach juice goes away. Add the cheese, salt and pepper. Leave the mixture to rest.

   Meanwhile, prepare the dressing. Break two eggs in a large bowl stir in adding a quarter cup of vegetable oil. Beat the eggs thoroughly. Add 3 tablespoons yogurt and a cup of milk. Make sure the mixture is buttermilk consistency. 

   Grease a large baking tray. Lay the first phyllo on to the tray. Pour the sauce all over phyllo. Repeat the same process for the first three phyllo. Add spinach mixture on top of the third dough layer. Rub the remaining sauce on top of every other layer of phyllo. Pour the remaining sauce on top of the last layer of phyllo. Rub an egg yolk over the phyllo and cook your pie in a 180-degree preheated oven until golden brown.

   Bon appétit. 

   Aysun E.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.