29 Ekim 2013 Salı

BÖREKLER- KATMER POĞAÇA / FRAGRANT ROLLED DOUGH BOUREK (PASTRY)

KATMER POĞAÇA - FRAGRANT ROLLED DOUGH BOUREK (PASTRY) (see below for ENGLISH)
 


KATMER POĞAÇA- FRAGRANT ROLLED DOUGH BOUREK (PASTRY)

 
 
 
 
 
 
 
Malzemeler
1 Yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 su bardağı Süt
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 paket Kuru Maya
2 çay kaşığı Tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
Alabildiğine Un
50 gr Tereyağ
100 gr Beyaz Peynir
Maydanoz

 
 
 
 
 
 
Hazırlanışı

     Mayayı 1 çay bardağı ılık suda eritip 10 dk dinlendirin. Süt, yumurta akı, tuz, şeker, sıvıyağ ve unu karıştırıp hamuru yoğurun.
  
    
       Hamuru 8-10 eş parçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın. Aralarına tereyağ sürün. Üstüste dizin. Hamuru fazla ezmeden bir tepsi büyüklüğünde açın. Pizza dilimi gibi dilimleyin. Her bir dilimin içine iç malzemeyi koyarak yuvarlayın. Yarım saat dinlendirdikten sonra yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Mis kokulu poğaçamız hazır.

       Afiyet olsun.

       Aysun E.


---------------------------------------------------ENGLISH-----------------------------------------------------

FRAGRANT ROLLED DOUGH BOUREK (PASTRY)


Ingredients
1 Egg (whites for inside and yolk for the top)
1 glass of Milk
½ glass of Vegetable Oil
1 pack Dry Yeast
2 teaspoons Salt
1 tablespoon Sugar
Flour sufficient amount to make creamy dough
50 g Butter
100 g Feta cheese
Parsley

     Preparation

     Melt the yeast in a cup of warm water and let rest for 10 minutes. Mix milk, egg whites, salt, sugar, oil and flour and knead the dough.

     By dividing the dough into 8-10 pieces open each one about the size of a service plate. Rub butter between them. Pile them together over each other. Open the dough to make tray-sized. Cut the dough into pizza slices. Roll each slice putting the ingredients inside. Let them rest half an hour. Then rub the egg yolk over the rolled dough slices, bake in the oven at 180 C degrees until its color turns to golden brown.

     Your Yummy and Fragrant Pastry is ready.
 
     Bon appétit.
 
     Aysun E.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.