KIYMALI YUMURTA/ EGG & GROUND BEEF W/ SAUSAGE TASTE (see below for ENGLISH)
Oğluma yumurta yedirmekte zorlanıyorum ama sucuklu olunca hayır demiyor. Sucuğu sağlıklı bulmadığımdan tercih etmiyorum. Bunun üzerine yumurtaya sucukluymuş tadını verecek bir tarif geliştirip oğluma sevdirerek yedirmeyi başardım. Bildiğiniz kıymalı yumurtaya ufak eklemelerle hazırladığım bu tarifi sizlerle paylaşıyorum. Benzer durumdaki anneler için de faydalı olmasını umarım.
KIYMALI YUMURTA / EGG & GROUND BEEF |
Malzemeler
4 adet yumurta
50 gr kıyma (1 avuç)
20 gr ekşili çedar peyniri
Kimyon, köri, tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
2-3 yemek kaşığı sıvıyağını teflon tavada kızıştırın. Kıymayı ayrı bir kap içinde az miktarda köri ve kimyon ile karıştırdıktan sonra tavada kavurun. Yumurtaları üzerine kırıp, arzunuza göre tuz ekleyin. Yumurtalarun üst kısmı rafadan kıvamına gelince rendelenmiş ekşili çedar peyniri üzerine ekleyip erimeye bırakın. Yumurtaların altı pembeleşmeye yakın spatula ile diğer yarısının üzerine katlayıp biraz da bu şekilde pişirın. Daha sonra ters düz edip diğer yarısının da yeter kadar pişmesini sağlayın. Bir iki dakika sonra yumurtamızın iç kısmı da piştiğinde ocağı söndürüp, çocukları masaya davet edebilirsiniz.
KIYMALI YUMURTA / EGG & GROUND BEEF |
Afiyet olsun.
Aysun E.
----------ENGLISH----------
EGG AND GROUND
BEEF WITH SAUSAGE TASTE
Ingredients
4 eggs
50 g Ground Beef
20 gr sharp cheddar cheese
Cumin, Curry, salt
2-3 tablespoons vegetable oil
Instructions
Warm up 2-3 tbsp. veggie oil in a pan. Mix ground beef
with a little curry and cumin and then sauté in the pan. Next break the eggs to
the pan, add salt and stir nicely. Add shredded cheddar cheese when the top
part of the eggs turns to be like soft-boiled. As cheese begin to melt fold one
half over the other half and cook little more. Finally flip the egg and cook a
little more until it gets pinky. Your breakfast is ready to serve.
Bon appétit.
Aysun E.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.