21 Nisan 2013 Pazar

KAHVALTILIKLAR-KIYMALI YUMURTA / EGG & GROUND BEEF w/ Sausage Taste

KIYMALI YUMURTA/ EGG & GROUND BEEF W/ SAUSAGE TASTE (see below for ENGLISH)

 
     Oğluma yumurta yedirmekte zorlanıyorum ama sucuklu olunca hayır demiyor. Sucuğu sağlıklı bulmadığımdan tercih etmiyorum. Bunun üzerine yumurtaya sucukluymuş tadını verecek bir tarif geliştirip oğluma sevdirerek yedirmeyi başardım. Bildiğiniz kıymalı yumurtaya ufak eklemelerle hazırladığım bu tarifi sizlerle paylaşıyorum. Benzer durumdaki anneler için de faydalı olmasını umarım.
 

KIYMALI YUMURTA / EGG & GROUND BEEF
    

   Malzemeler
 
4 adet yumurta
50 gr kıyma (1 avuç)
20 gr ekşili çedar peyniri
Kimyon, köri, tuz
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ





     

      Yapılışı 
 

KIYMALI YUMURTA / EGG & GROUND BEEF
   2-3 yemek kaşığı sıvıyağını teflon tavada kızıştırın. Kıymayı ayrı bir kap içinde az miktarda köri ve kimyon ile karıştırdıktan sonra tavada kavurun. Yumurtaları üzerine kırıp, arzunuza göre tuz ekleyin. Yumurtalarun üst kısmı rafadan kıvamına gelince rendelenmiş ekşili çedar peyniri üzerine ekleyip erimeye bırakın. Yumurtaların altı pembeleşmeye yakın spatula ile diğer yarısının üzerine katlayıp biraz da bu şekilde pişirın. Daha sonra ters düz edip diğer yarısının da yeter kadar pişmesini sağlayın. Bir iki dakika sonra yumurtamızın iç kısmı da piştiğinde ocağı söndürüp, çocukları masaya davet edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.

Aysun E.

----------ENGLISH----------



EGG AND GROUND BEEF WITH SAUSAGE TASTE

  Ingredients  
4 eggs
50 g Ground Beef
20 gr sharp cheddar cheese
Cumin, Curry, salt
2-3 tablespoons vegetable oil

      Instructions     
    Warm up 2-3 tbsp. veggie oil in a pan. Mix ground beef with a little curry and cumin and then sauté in the pan. Next break the eggs to the pan, add salt and stir nicely. Add shredded cheddar cheese when the top part of the eggs turns to be like soft-boiled. As cheese begin to melt fold one half over the other half and cook little more. Finally flip the egg and cook a little more until it gets pinky. Your breakfast is ready to serve.

     Bon appétit.
 
     Aysun E.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.