24 Nisan 2013 Çarşamba

TATLILAR-REVANİ / SEMOLINA CAKE

REVANİ     / SEMOLINA CAKE (see below for ENGLISH)



REVANİ / SEMOLINA CAKE


Malzemeler:
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 kahve fincanı irmik
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Vanilya
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı su

Şurubu
6 kahve fincanı şeker
10 kahve fincanı su
Limon

     Yapılışı
     Önce revaninin şurubunu hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye koyun. Bir dilim limonu üzerine sıkın.10 dakika orta ateşte kaynatın. Soğuması için bekletin.

     Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kabartma tozunu ilave edin yeniden çırpın. 3 yemek kaşığı yoğurt ve irmiği ekleyin çırpın. Elediğiniz unu ilave ederek bir kez daha çırpın.
     Revaninin hamuru diğer kek hamurlarından biraz daha katı kıvamlı olacaktır. Aromalı tatları tercih ettiğimden son olarak vanilya ve portakal kabuğu ekleyip karıştırıyorum.
     Karışımı yağladığınız borcama döküp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
     Kek fırından çıktıktan sonra üzerine bir bardak su dökün. Kek kabaracaktır. Ilınmış kekin üzerine ılık şerbeti yemek kaşığı yardımıyla yavaş yavaş gezdirin. Kek şurubu çekince birkaç saat dinlendirin. Revani servise hazırdır.

      Afiyet olsun.

      Aysun E.

 
----------ENGLISH----------
 
      SEMOLINA CAKE
Ingredients:
3 eggs
3 tablespoon yoghurt (plain)
2/3 cup of semolina
1 cup of sugar
1 ¼ cup of flour
1 package baking powder
Vanilla
Grated rind of half an orange
1 cup of water
 
Syrup (ingredients):
2 cups of sugar
4-5 glasses of water
Lemon
 
     Cooking Instructions:
     First prepare the syrup for the cake. Pour the sugar and water in a saucepan. Squeeze a slice of lemon on it. Boil on medium heat for 10 minutes. Leave it to cool.
     Stir the eggs and sugar thoroughly. Stir again by adding in baking powder.  Add 3 tablespoonful yogurt and semolina and stir again. Add flour after sifting it and stir once again.
     The dough for this cake is expected to be a little more solid consistency than other type of cake dough. Since I prefer aromatic tastes, I finally add the vanilla and orange peel and stir some more.
     Apply oil to a pyrex and pour the mixture in it. Bake in the oven at 180 degree until gets golden brown.
     Pour a glass of water onto the cake after you take it out of the oven. Cake will rise. Pour the syrup all over the tepid cake slowly. Let the cake rest a few hours. Semolina cake is ready to serve.
 
     Bon appétit.
 
     Aysun E.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.