REVANİ / SEMOLINA CAKE |
3 yumurta
3 yemek kaşığı
yoğurt
2 kahve fincanı
irmik
3 kahve fincanı
şeker
4 kahve fincanı
un
1 paket kabartma
tozu
Vanilya
Yarım portakal
kabuğu rendesi
1 su bardağı su
Şurubu
6 kahve fincanı
şeker10 kahve fincanı su
Limon
Yapılışı
Önce revaninin
şurubunu hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye koyun. Bir dilim limonu
üzerine sıkın.10 dakika orta ateşte kaynatın. Soğuması için bekletin.
Yumurta ve şekeri
iyice çırpın. Kabartma tozunu ilave edin yeniden çırpın. 3 yemek kaşığı yoğurt
ve irmiği ekleyin çırpın. Elediğiniz unu ilave ederek bir kez daha çırpın.
Revaninin hamuru
diğer kek hamurlarından biraz daha katı kıvamlı olacaktır. Aromalı tatları
tercih ettiğimden son olarak vanilya ve portakal kabuğu ekleyip karıştırıyorum.
Karışımı yağladığınız
borcama döküp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kek fırından
çıktıktan sonra üzerine bir bardak su dökün. Kek kabaracaktır. Ilınmış kekin
üzerine ılık şerbeti yemek kaşığı yardımıyla yavaş yavaş gezdirin. Kek şurubu
çekince birkaç saat dinlendirin. Revani servise hazırdır.
Aysun E.
----------ENGLISH----------
SEMOLINA CAKE
Ingredients:
3 eggs
3 tablespoon yoghurt (plain)
2/3 cup of semolina
1 cup of sugar
1 ¼ cup of flour
1 package baking powder
Vanilla
Grated rind of half an orange
1 cup of water
Syrup (ingredients):
2 cups of sugar
4-5 glasses of water
Lemon
Cooking Instructions:
First prepare the syrup for the cake. Pour the sugar and
water in a saucepan. Squeeze a slice of lemon on it. Boil on medium heat for 10
minutes. Leave it to cool.
Stir the eggs and sugar thoroughly. Stir again by adding in
baking powder. Add 3 tablespoonful
yogurt and semolina and stir again. Add flour after sifting it and stir once
again.
The dough for this cake is expected to be a little more
solid consistency than other type of cake dough. Since I prefer aromatic
tastes, I finally add the vanilla and orange peel and stir some more.
Apply oil to a pyrex and pour the mixture in it. Bake in the
oven at 180 degree until gets golden brown.
Pour a glass of water onto the cake after you take it out of
the oven. Cake will rise. Pour the syrup all over the tepid cake slowly. Let
the cake rest a few hours. Semolina cake is ready to serve.
Bon appétit.
Aysun E.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.