İspanyol arkadaşlarımın
davetlerde çokca yaptıkları lezzetli bir omlet tarifini beğeninize
sunuyorum.
SPANISH TORTILLA from SPAIN / İSPANYOL OMLETİ |
Malzemeler:
3 adet patates
4 adet yumurta
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Zeytinyağını bir tavada
kızdırın, soğanları doğrayın.
Patatesleri yıkayıp soyun. İnce halkalar halinde doğrayıp, kare şeklinde kesin.
Patatesleri soğanlarla beraber pembeleşinceye kadar 5-10 dakika orta ateşte
kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın.
Karıştırma kabının içinde
yumurtaları çırpın.
Kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın. Patatesler yumurtayı çekene
kadar bir kaç dakika bekleyin.
Karışımı tavaya dökün. Omletin bu yüzünü 5-6 dakika pişirin ve sonra diğer
yüzünü bir tabak yardımıyla çevirerek 2-3 dakika pişirin.
Omletinizi servis tabağına alın. Maydanoz veya yeşil soğan saplarıyla servis
yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Aysun E.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.