ISPANAKLI BÖREK / SPINACH PIE (see below for ENGLISH)
Malzemeler
1 kg yufka
1 kg ıspanak
1 baş soğan
100 gr lor peyniri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Bir su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Karabiber
Yapılışı
Ispanakları iyice yıkayın.
Geniş bir tavada sıvıyağ ile birlikte soğanları kavurun. Ispanakları ilave
edin. Ispanaklar suyunu çekene kadar kavurun. Peynir, tuz ve karabiberi
ekleyin. Karışımı dinlenmeye bırakın.
Bu arada böreğin sosunu hazırlayın.
Geniş bir kaseye iki yumurtayı kırın yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin.
Yumurtaları iyice çırpın. 3 yemek kaşığı yoğurt ve bir bardak süt ilave edin.
Hazırladığınız karışım ayran kıvamında olsun.
Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı tepsiye genişce yayın. Hazırladığınız sosu yufkanın her yerine sürün. İlk üç yufka için aynı işlemi tekrarlayın.Üçüncü yufkaya hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın. Kalan yufkaların aralarına sosu sürün. Tüm yufkalar tepsiye döşendikten sonra kalan sosu üzerine dökün. Bir yumurtanın sarısını kırarak üzerine sürün.180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
ISPANAKLI BÖREK / SPINACH PIE |
Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. İlk yufkayı tepsiye genişce yayın. Hazırladığınız sosu yufkanın her yerine sürün. İlk üç yufka için aynı işlemi tekrarlayın.Üçüncü yufkaya hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın. Kalan yufkaların aralarına sosu sürün. Tüm yufkalar tepsiye döşendikten sonra kalan sosu üzerine dökün. Bir yumurtanın sarısını kırarak üzerine sürün.180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Aysun E.
Aysun E.
--------------ENGLISH-----------------
SPINACH PIE
Ingredients
1 kg dough
1 kg of spinach
1 ea onion
100 g feta cheese
Half a cup of tea oil
3 eggs
3 tablespoons yogurt (plain)
1 cup milk
Salt
Black Pepper
Black Pepper
Cooking
Instructions
Wash spinach first. Sauté the
onions in a wide fry-pan with vegetable oil. Add spinach. Cook until spinach
juice goes away. Add the cheese, salt and pepper. Leave the mixture to rest.
Meanwhile, prepare the dressing.
Break two eggs in a large bowl stir in adding a quarter cup of vegetable oil.
Beat the eggs thoroughly. Add 3 tablespoons yogurt and a cup of milk. Make sure
the mixture is buttermilk consistency.
Grease a large baking tray. Lay the
first phyllo on to the tray. Pour the sauce all over phyllo. Repeat the same
process for the first three phyllo. Add spinach mixture on top of the third
dough layer. Rub the remaining sauce on top of every other layer of phyllo.
Pour the remaining sauce on top of the last layer of phyllo. Rub an egg yolk
over the phyllo and cook your pie in a 180-degree preheated oven until golden
brown.
Bon appétit.
Aysun E.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.