8 Kasım 2013 Cuma

FIRINDA PATATESLİ KÖFTE / BAKED MEAT BALLS with POTATOES

 
FIRINDA PATATESLİ KÖFTE / BAKED MEAT BALLS with POTATOES
(see below for ENGLISH)

FIRINDA PATATESLİ KÖFTE / BAKED MEAT BALLS W/ POTATOES
Malzemeler
5 Adet Patates
2 Adet Domates
2 Adet Köy Biberi

Köfte için;
300 gr. Kıyma
1 Adet Soğan
2 Dilim ekmek İçi
1 Adet yumurta
Maydanoz, Tuz
Karabiber, Kimyon

Sosu için;
1 yemek kaşığı Salça
Su, Tuz, Sarımsak, kekik

Hazırlanışı:
    Soğanı rendeleyin, maydanozları ince kıyın. Ufalanmış bayat ekmekleri, 1 yumurtayı ve baharatları kıymayla beraber iyice yoğurun. Köfteleri şekillendirin.

    Patatesleri soyarak sıvı yağda kızartın. Köfteleri kızartın (Fırınlanacağından köfte ve patateslerin çok kızarması gerekmez).

    Önce patatesleri sonra köfteleri tepsiye sıralayın. Üzerine doğradığınız biber ve dilimlenmiş domatesleri sıralayın.  Salça ve suyla ssunu hazırlayın. Sosu malzedmelerin üzerine dökün. Ayıklanmış sarımsakları üzerine ilave edin. Kekik serpin. 180-200 derece fırında domatesler pişene kadar pişirin.

    Afiyet olsun.

    Aysun E.


************************************************ENGLISH***************************************************
BAKED MEAT BALLS with POTATOES
 
Ingredients
5 pieces of Potatoes
2 pieces Tomatoes
2 pieces of Pepper


              for the Meatballs;
           300 g of ground beef
                          1 ea Onion
                        1/2 cup crumb
                                    1 ea Egg
                                         Parsley, Salt
                                            Black Pepper, Ground Cumin

                             For the sauce;
                                            1 tablespoon tomato paste
                                                        Water, salt, garlic, oregano

Preparation:

     Grate the onion and parsley finely. Knead the crumbled bread and 1 egg thoroughly with the spices and grund beef. Shape the meatballs.

     Fry the potatoes with veggy oil as well as the meatballs (please nte that it is not necessary to fry much since they will be baked later on).

     Lay the the potatoes and then the meatballs in the tray. Add sliced pepper and diced tomatoes t the tray. Prepare the sauce stirring tomato paste with water. Pour the sauce to the tray. Add in the peeled and sliced garlic. Sprinkle with oregano. Cook until the tomatoes are cooked through in the oven at 180-200 (C) degrees.

     Bon appétit.
     Aysun E.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.